BAŞARILARIMIZ

/

SOMUNCUBABA KÜLLİYESİ MİNİATURK’TE

Antik çağdan Bizans'a, Selçuklu Devleti'nden Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar yakın coğrafyadaki 120 mimari eserin küçük maketlerinin sergilendiği İstanbul'daki Miniaturk Parkı'na, Malatya'nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesi'nin maketi de konuldu. 

Malatya'yı temsil eden tek eser olarak maketin parka yerleştirilmesinden sonra ilk ziyaretçilerinden biri de maketin yapımında sponsor olan Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş oldu.

Maketi inceleyen Hamidettin Ateş'e çalışma hakkında bilgiler verildi. 


Ateş, Somuncu Baba Külliyesi'nin her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye'deki inanç turizminin önemli durakları arasında yer aldığını belirterek, buranın daha geniş kitlelerce tanınmasını amaçladıklarını ve maketin Miniaturk'te yer almasından mutlu olduklarını söyledi. 

Miniaturk İşletme Müdürü Resul Erkan da Somuncu Baba Külliyesi maketinin, kabri Darende'de bulunan Şeyh Hamidi Veli'nin (Somuncu Baba) üne kavuştuğu Bursa Ulu Cami maketinin yakınında bulunduğunu ve özellikle o bölgeye yerleştirildiğini söyledi. 

Erkan, parkı 2010 yılında 744 bin 420 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. 

Yerli ve yabancı turistlerin İstanbul turunda ilk adresi olan Miniaturk'ün, kısa sürede muhteşem bir Türkiye turu atmak isteyenler için de ideal bir mekan olduğunu söyleyen Erkan, Somuncu Baba Külliyesi maketinin de yer aldığı adeta bir "Türkiye Vitrini" olan Miniaturk'ün, her gün 09. 00-18. 00 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu ve 9 dilde sesli tanıtım yapıldığını kaydetti. 

Somuncu Baba Külliyesi maketini parktaki eserlerin imal edildiği Firma olan Miniatureart’ın sahibi Nihat Ökten de çalışmanın teknik detayları hakkında bilgi aktardı. Ökten, eserin dış mekana dayanıklılığı açısından gerekli testlerden geçirildiğini belirtti. 

http://www.sondakika.com/haber-somuncu-baba-maketi-istanbul-daki-miniaturk-te-2688998/

 

http://www.hulusiefendivakfi.org.tr/haberdetay.asp?HID=180