BAŞARILARIMIZ

/

Atatürk barajı Miniaturkte

Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde imzalanan protokole göre, 114 metrekare alan üzerine gerçeğine uygun olarak inşa edilecek olan Atatürk Barajı maketi, temsilî olarak elektrik de üretecek. Baraj maketinin çevresi de aslına uygun bir şekilde düzenlenecek.

Atatürk Barajı’nın maketinin Aralık ayının sonunda tamamlanarak sergilenmeye başlanması planlanıyor.

ATATÜRK BARAJI minyatürü tamamlandı. Planlanandan daha büyük olarak gerçekleştirilen minyatür 192 m2 alan kaplamaktadır. Bent uzunluğu yaklaşık 20 metre olan barajın oturacağı zemin için 66 m3 beton döküldü. Minyatür aynı zamanda elektrik üretimini de canlandırarak yakınındaki temsili şehire türbünlerinde ürettiği elektriği nakletmektedir.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş toplam 105 mimarî eserin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniaturk, dünyanın en büyük barajlarından birisi olan Atatürk Barajı’nın maketi ile eser koleksiyonunu daha da zenginleştirmeye hazırlanıyor.

Atatürk Barajı’nın maketinin hazırlanarak Miniaturk’te sergilenmesine dair protokol, Çevre ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü İdarî ve Malî İşler Daire Başkanı İhsan Eleman ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan tarafından imzalandı.